«Retir experiencial, de silenci, música i interioritat» 25, 26 i 27 d’octubre al hostal Emphasis de Casserres

Camí a la presència, un viatge a experimentar la vida amb més qualitat i intensitat, quelcom per aplicar al nostre dia a dia.

Massa sovint manquen espais en el nostre dia a dia que ens ajudin a donar un sentit veritable a tot plegat o senzillament volem anar afinant el nostre instrument i no sabem com. Intuïm que hi ha alguna cosa més i ens costa posar-hi nom. Ens agradaria compartir espais profunds i importants amb altres persones però no és senzill trobar-los, tot passa molt de presa.

Has de saber que hi ha altres mirades i actituds que ens poden ajudar a obrir portes i finestres en el nostre món interior. A veure o descobrir coses que estan al nostre abast però no veiem, s’escapen. Aturar-se, escoltar i contemplar, és un primer pas necessari i ara pot ser un bon moment.

Ho intentarem d’una forma senzilla i saludable, no cal saber res. El silenci i la quietud són una gran porta. És un bon moment per regalar-nos un recés, una aturada i en comunitat. Un «reset» per tornar a començar.

Proposta:

Passarem dos dies convivint un màxim de 10 persones, serem una petita comunitat, a l’espai que ens brinda l’hostal Emphasis de Casserres un lloc molt inspirador fet amb molt d’amor.  molt acollidor amb cura dels detalls i amb tot el confort necessari on menjarem coses delicioses i sanes que ens cuinarà la Sílvia, cuinera i propietària de l’hostal. 

Cada dia tindrem un cronograma que ens dirà en tot moment que hem de fer. Compartirem silencis, silencis amb música, activitats, passejades… també gaudirem d’estones de temps personal, repartit en diferents hores del dia. Buscarem en tot moment la presència i l’atenció plena per mica en mica abaixar les revolucions de la nostra ment i desvetllar el que s’amaga darrere el soroll.

Si vols conèixer millor l’espai per aquest retir pots visitar www.emphasiscasserres.com 

Proper retir al febrer del 2020

Què diuen dels retirs i de nosaltres les persones que hi han participat?

Pilar (+ de 50)
“Aquest cap de setmana ha estat un regal. Un regal embolicat amb un «parem màquines» i amb llaços de molts colors. Llaços d’estimació, reflexió, escolta, empatia, silenci, música, meditació, ball, passejada, descoberta…. “ i tot envoltat de natura i bons aliments.
Em sento molt agraïda”


Pep (+ de 40)
“Gràcies a tot@es, tb a tu Natxo per conduïr-nos aquest dos dies. Aquest dos dies han estat un Stop suau i amoros, on m’ha agradat compartir i escoltar la positivitat de tots amb l’esperança d’un futur millor, apartant els pensaments que ens esborronen la realitat i veiem de tots l’esencia simple de les nostre rialles. Silvia quin menjars més bons!! Quants colors!! Em costava parar de menjar, i alhora saben que tot era sa i feia bó al meu cos”

Conxita (+ de 70)
“He passat dos dies amb tots vosaltres  ( inclosa  ) tu  Sílvia i ha sigut per mi un goig trobar tanta diversitat i que tots junts hem pogut  fer un treball tan “Especial”. Gràcies a tu Natxo amb el teu saber està en el lloc i moment precís trobant la paraula o frase escaient per cada moment. Ets extraordinari ho dic de cor. Ha sigut per mi una Experiéncia troba  tanta “HARMONIA “ interioritzarla i transformarla  amb MÚSICA i SILENCI.”

César (+ de 50)
“Han passat uns quans dies des de que hem fet el retir i sembla que tot el que he après i experimentat es va incorporant en el meu dia a dia i agafa mes pes i consciencia.

Aprofitant la empenta que m’ha donat el retir continuo practicant la meditació i també sempre que puc, escolto musica que hem recorda i hem far estar conscient en el aquí i el ara, donant-me automaticament més presència en l’activitat que estigui fent. Quan la ment se me’n porta, m’és molt fàcil adonar-me perquè encara conservo l’anclatge experimentat durant el retir i que intento reproduir en la manera que puc en el meu dia a dia.

Des d’aquesta presència he aconseguit aclarir-me amb temes que m’estaven preocupant i fent patir. Problemes que ara sé com afrontar-los,  amb més claredat i decisió. Els puc entendre més profundament i veure l’arrel i des de aquesta nova perspectiva ara confio en trobar les solucions que de ben segur arribaran. Confio, confio, confio.

Ha sigut un plaer conèixer-te en persona encara que ja eres per a mi una persona propera doncs ja fa temps que escolto les lletres de les teves cançons de Gossos. “

Maria (+ de 70)
“Família, aquest ha estat un dels millors retirs de la meva vida. Intueixo que la música i el lloc hi ha tingut molt a veure, però el grup -la tribu que és fa crear-, la vostra humanitat ha estat lo millor. L’estada en el bosc  i a sota la quasi mil.lenaria  alzina em van permetre  «veure» el camí que en aquest moment haig de seguir.

Gràcies a totes. Sou una meravella. Natxo si-us-plau, segueix aquest treball tant valuós. Silvia, cuides tant bé a tothom que és un plaer estar al teu costat”

Cèlia (+ 30 embarassada del Nil)
“Primer de tot volia agraïr-vos a cadascú de vosaltres el tracte i l’amor q em rebut tant jo com en Nil aquest cap de setmana! Estem els tres encantats d’haver participat en aquesta trobada! Ha sigut fabulós que tinguéssiu en compte en tot moment al Nil, l’última abraçada ha sigut molt emocionant per mi! Tots fent d’arbre i bombolla alhora.

Natxo, ets una persona fantàstica. La teva  visió, missió i valors m’ajuden a veure les coses amb claredat! Em fan tocar de peus a terra. Ha sigut una experiència inoblidable, que repetería amb els ulls tancats! Ajudar-nos a fer aquesta aturada, ser capaços de posicionar-nos des d’una altre mirada i donar-nos eines per mantenir hàbits bàsics saludables crec q és necessari tenint en compte el ritme accelerat que tots portem. Tot es redueix a canviar o modificar estils de vida per tenir una bona salut física i mental! 

Silvia, gràcies per cuidar-nos i acollir-nos amb tant d’afecte! Ets meravellosa!”

Mercé (+ de 50)
“Espero que aquest estat de pau, positivitat, acceptació , calma i alegria en el que em trobo perduri miraré de estar present. Natxo, moltes gràcies, en un precís moment vaig sentir una mena de catarsi que tu i tots vau fer possible”

Fotos retir Casserres maig del 2019

Fotos retir Irehom agost 2019